Hvis du har besluttet dig for at tage et lån, er det første du skal gøre, at danne dig et overblik over markedet. Derefter skal du til ansøgningsprocessen.
Den kan gribes an på mange måder og gør du det “korrekt” er der mange penge at spare. Vi har samlet 7 gode råd til denne del herunder.
1. Få det fulde overblik
Som nævnt er den første del af processen at danne dig et godt overblik over hele markedet. Hvis du vil finde det bedste lånetilbud, er du nødt til at kende til alle dine muligheder. Find derfor oversigter, der viser de lån, der passer til dit behov, og begynd at led efter din favoritudbyder.
2. Ansøg så mange steder du kan
Når du læser om renter og ÅOP hos de forskellige lånefirmaer, skal du huske på, at det kun er vejledende. Du bliver vurderet ud fra din ansøgning, så sørg for at sende så mange som muligt! På den måde gør du dine chancer for at få det bedste lån størst mulige.
3. Sammenlign lånetilbud
Når du har forhåbentlig har fået flere forskellige lånetilbud, skal du til at sammenligne tilbuddene. Her spiller både oprettelsesgebyrer, renter og mange andre ting ind. Du skal gøre op med dig selv, hvad der er vigtigst for dig, og derefter finde det bedste lån.
4. Vær særlig opmærksom på ÅOP og ydelsen
Selvom det er individuelt, hvad der gør et lån godt, bør du altid kigge efter ÅOP. Det viser de årlige omkostninger i procent, og er den bedste måde at finde ud af, hvad det reelt koster. Men husk på også at tjekke, hvad den månedlige ydelse er, så du er sikker på, at du kan betale afdragene hver måned.
5. Længere løbetid giver større omkostninger
Hvis du ikke føler dig sikker på, at du kan betale den månedlige ydelse, kan du overveje at sprede lånet ud over længere tid. Men husk på, at jo længere tid lånet strækker sig over, jo større vil omkostninger forbundet dermed også blive.
6. Tjek udbyderen inden du underskriver
Hvis du føler, at du har fundet det perfekte lånetilbud, kan det være fristende at skrive under med det samme. Men tjek lige udbyderens omdømme først. På internettet kan du helt sikkert finde tidligere kunders erfaringer, så du kan finde ud af, om du kan stole på firmaet.
7. Det er altid gratis og uforpligtende at ansøge
Husk på, at du aldrig forpligter dig, når du ansøger. Du skal altså ikke føle dig presset til at skrive under på noget, bare fordi du har sendt en ansøgninger afsted. Du bør derimod søge hvor du kan for at skabe dig selv det bedste udgangspunkt.