Er du arbejdsløs og med et behov for penge på kontoen? Der er mange tusinde danskere som går uden arbejde, men det ændrer ikke ved de dagligdagsbehov du har som alle andre. Hvis du gerne vil låne penge som arbejdsløs, har du muligheden online.

Det er kun få udbydere der kræver at du har en bestemt indkomst. Og selv som arbejdsløs vil du højest sandsynligt få enten dagpenge, kontanthjælp eller SU. Vi ser på mulighederne for at optage lån uden fast job.

Lån uden fast job

– Er det muligt?

Det centrale for dig er helt sikkert, om det er muligt at låne penge uden fast job. Det korte svar er JA, men nok primært hos online udbyderne. Det er tvivlsomt om din bank vil godkende dig.

Online er udbyderne mindre strenge og mere fleksible. Det betyder at der kan ansøges, så længe du opfylder alderskravet, er dansk statsborger og ikke står i RKI. Kan du opfylde disse 3 ting, har du flere lånefirmaer at ansøge hos.

Du kan nemt se udbydernes vilkår og krav til indkomst og alder på forsiden, hvor du gratis kan komme i gang med at ansøge. Det er kun Bank Norwegian og Privatlån Plus (Santander Consumer) der kræver at du enten har fast arbejde eller en større månedlig indkomst.

Kom i gang med at søge lån som arbejdsløs på forsiden.

Det er vigtigt at huske på, at selvom få udbydere har indkomstkrav, vil din indkomst stadig påvirke deres kreditvurdering. Hvis du kun får SU ind på kontoen, kan du altså godt risikere at blive afvist alligevel. Men du kan altid ansøge gratis og uforpligtende.

Du har kort sagt ikke noget at tabe, men jo større indtægt du har, desto bedre. Naturligvis.

Se også: Lån når man er på SU

Få udbydere med indkomstkrav

I dette afsnit ser vi nærmere på de få udbydere med indkomstkrav. Firmaer du nok bør holde dig fra som arbejdsløs, hvis du gerne vil have ansøgningen godkendt. Her er de udbydere der enten kræver en mindsteindkomst eller at du har fast arbejde:

  • Santander Consumer: 240.000 kr. om året
  • Robotlaan.dk: 150.000 kr. om året
  • Nordiclån: 125.000 kr. om året
  • Bank Norwegian: Fast arbejde

Husk på at indkomsten kan komme alle steder fra. Som dagpenge- eller kontanthjælpsmodtager bør du derfor kunne opfylde indkomstkravet hos Robotlaan.dk og Nordiclån. 

Gode råd til at få et fast arbejde

Vi slutter af med en række gode råd til at du får et fast arbejde. Det er ikke sjovt at være uden job og specielt ikke, når man gerne vil låne penge. Din månedlige indkomst har en stor indflydelse på din livsstil og hvad du kan tillade dig.

Vi har samlet 5 af de bedste råd, der er værd at give videre og som du bør tage med dig i jobjagten:

  1. Brug dit netværk.
  2. Søg uopfordret.
  3. Unikke og målrettede ansøgninger er alfa omega.
  4. Vær dig selv – i jobansøgning og til samtalen. Din krop vil alligevel “afsløre” dig.
  5. Vær klar med en kort præsentation af dig selv og dine egenskaber. Hav salgstalen klar.

Du kan få flere gode råd og anbefalinger til jobsøgningen på Jobindex.dk.

Hvor bør jeg søge lån som arbejdsløs?

  • Top 3 lånefirmaer vi anbefaler

Det kan være svært at vide hvor man bør låne penge som arbejdsløs, da der er flere udbydere som har indtægtskrav eller som kan være svære at blive godkendt hos. Vi har derfor lavet en top 3 med gode firmaer, hvor du har gode chancer for at bliv godkendt. Selv uden job og en stor månedlig indkomst. Her er de:

L’EASY

Hos L’EASY kan du låne op til 150.000 kr. og de kræver ikke du tjener et bestemt antal kroner. Så selvom det helt sikkert vil styrke dine godkendelseschancer og give dig lavere omkostninger, vil du fortsat kunne få bevilget et lån som arbejdsløs. Et godt valg, hvis du har et større pengebehov. Ansøgningsprocessen er nem og ligetil.

Lendo

Lendo er en finansiel tjeneste, hvor du med én ansøgning kommer ud til flere online banker. Det er en god løsning, da det hjælper dig med at indhente flere tilbud og finde den laveste rente, ud fra dine behov og økonomiske situation.

Særligt som arbejdsløs kan det være sværere at blive godkendt, men via Lendo har du et bedre udgangspunkt for at modtage flere tilbud retur, du herefter kan vælge imellem.

Vivus

Sidst har vi Vivus, der tilbyder lån op til 12.000 kr. En mulig løsning, hvis du har et mindre pengebehov. Du skal blot være 18 år og ude af RKI, for at kunne søge hos dem.

 

Vi håber du er blevet klogere på, hvor du med fordel kan ansøge lån uden fast arbejde eller job. Det er ikke så nemt at overskue som almen forbruger, for din situation bevirker helt sikkert, at du har sværere ved at blive godkendt generelt.