Har du brug for penge til en flytning? Det kan være dyrt at flytte hjemmefra, specielt med tanke på alt hvad det indebærer. For udover at der skal være penge til flyttemanden, skal der muligvis investeres i nyt køkkengrej, møbler, seng og hvad du ellers mangler.

Det er specielt unge studerende der oplever hvor dyrt det kan være at flytte for sig selv. Vi har set på mulighederne for at optage lån til flytning.

Søg flyttelån online

– hvis du skal flytte hjemmefra

Her kan du søge flyttelån, helt gratis og uforpligtende:

Online blander udbyderne sig ikke i formålet, så du kan fint søge et flyttelån og få penge på kontoen, til det du mangler. Vi giver dig overblikket over dine lånemuligheder, uanset om du mangler 5.000 eller 10.000 kr. på kontoen. For mange vil det være tilstrækkeligt, for at være kørende i en ny lejlighed.

Lån til flytningDer er mange fordele ved online forbrugslån, der er kendetegnet ved at være nemme, hurtige og enkle at lave. Det er noget der appellerer til mange og specielt unge danskere, vil have glæde af dette. For mange unge vil have vanskeligt ved at låne penge i banken.

Du kan altid sammenligne og ansøge via oversigterne på Laanomaten.dk. Se eventuelt hvem der tilbyder forbrugslån på 7000 kr. og forbrugslån på 9000 kr., for at få overblik over dine muligheder online. Det bør være nok penge til at finansiere de fleste flytninger.

Hvad koster flytning via fragtmand?

En af de væsentlige udgifter ved flytningen kan være fragtmanden, for de kan have forskellige priser, alt efter hvem du vælger. Vi anbefaler derfor at du indhenter flere tilbud og priser, så du finder den bedste løsning til prisen.

Du kan med fordel bruge tjenester som Fragtopgaver.dk, hvor du kan indhente op til 4 tilbud og derved nemt finde frem til prisen.

Alternativt kan du vælge at benytte udbydere som 3×34, hvor de tilbyder faste priser fra 399,- for privatpersoner. Brug gerne lidt tid på at finde den rette løsning, da der kan være mange penge at spare. En fragtmand kan således koste alt fra 500 til 2.000 alt efter hvem og hvor meget du skal have flyttet.

Hvad koster det at flytte hjemmefra?

Det er svært at estimere hvad det koster at flytte hjemmefra, det er dog fuldt forståeligt, hvis du behøver et forbrugslån til flytning. Vi har opstillet en række scenarier og hvilke omkostninger du kan forvente, ud fra din situation.

Studerende der flytter ud første gang

En studerende der flytter ud første gang, vil altid have større udgifter, da der skal investeres i en masse boligting. Det kan være du skal have ny seng, investere i møbler, bestik og andre køkkenting. Ja listen kan hurtigt blive lang og derfor kan omkostningerne være vidt forskellige.

Vi mener de fleste studerende kan få brug for et lån til at flytte hjemmefra, på mellem 7.000 og 10.000 kr. Det kan lyde voldsomt og hvis du ikke selv har pengene på kontoen, bør du helt klart spørge dine forældre om hjælp.

Kan eller vil de ikke hjælpe, kan online udbyderne være et brugbart alternativ. For det er ikke billigt at flytte ud, men omvendt kan det være rigtig sundt og den rigtige beslutning, hvis du fx. starter ny uddannelse.

Alene en ny seng kan hurtigt koste fx. 4.000 kr., dertil kommer flyttemanden til 1.000 kr. og så er vi allerede godt deropad. Vi anbefaler du laver en liste med alt du mangler og prisen derpå. Det giver dig overblikket over dine udgifter til flytningen, hvorved du kan klarlægge dit præcise lånebehov.

Voksen der flytter i ny lejlighed

En almindelig voksen der flytter i ny lejlighed, vil typisk ikke behøve mere end 3000 – 6000 kroner. Det bør være nok til at finansiere fragtmanden og de eventuelle tilføjelser du måtte have i den nye lejlighed. Eller ting der skal udbedres i den eksisterende.

Det kan sagtens være du skal have malet ét eller begge steder, samt har ønsker til ændringer i den nye lejlighed. Vi mener derfor sagtens prisen kan svinge fra 3.000 til 6.000, alt efter omfanget.

Depositummet er en stor ekstra post

Sidst er det værd at nævne depositummet, der ofte er en stor ekstra udgiftspost. Det er helt normalt, at du betaler 3x huslejen i depositum, så det kan hurtigt være et sted mellem 15.000 – 30.000 kr. i indskud, alt efter hvor din lejlighed ligger.

Såfremt du ligeledes behøver penge til denne del, kan det sagtens være en del af dit flyttelån, omend du bør tænke dig grundigt om. For et større lån på fx. 30.000 kr. vil belaste din økonomi langt mere og tage længere tid at afvikle. Så det kræver du har en sund økonomi og gerne med et deltids -eller fuldtidsjob.

Alternativt kan du overveje muligheden for et SU-lån, for på den måde at få et ekstra tilskud hver måned, til betaling af de forskellige udgifter ifm. flytningen.