Alle pengeinstitutter og långivere har faste krav til dig som forbruger, før de ønsker at låne dig 15.000 kr. I denne artikel ser vi nærmere på de krav du kan forvente som ansøger, hvis du overveje at låne 15.000 kroner online.

Der kan gælde flere krav i banken, hvor du ligeledes kan blive nødt til at indsende månedlig budget og tale en snak om din økonomi. Her er hvad du skal forvente på Internettet. Nogle ansøgerkrav er standard, mens andre er variable.

RKI

Ribers (RKI) er et register over dårlige betalere, der ikke har overholdt deres forpligtelser. Det kan være til teleselskabet, til banken eller til øvrige virksomheder. Alle der misligholder deres betalingsfrister kan med tiden, blive sendt til inkasso, hvorefter du i værste fald ender i RKI.

Det er derfor ikke så overraskende at dette er et no-go for landets udbydere. Det er kort sagt et udtryk for at du har en skrøbelig økonomi og/eller ikke tager dine betalingsforpligtelser alvorligt. Begge dårlige signaler at sende. Det første krav du skal opfylde er, at du IKKE må være RKI registreret.

Dansk Statsborgerskab

Dansk statsborgerskab er et fast krav og det behøver næppe en længere udredning herfor. Firmaerne vil gerne sikre sig at de udlåner penge til danske statsborgere, der ikke flytter ud af landet efter få måneder. Det siger sig selv, for så vil det blive uhyre svært at få indkrævet pengene. Specielt fordi de juridisk ikke nødvendigvis kan håndteres efter dansk lovgivning.

Du skal være dansk statsborger og indtaste CPR nummer hos de fleste.

Alder

Det tredje krav er til din alder. Her er det meget forskelligt om de blot kræver at du er myndig, eller om du skal være 20 eller 23 år. Alderskravet er med andre ord forskelligt, men en fast bestanddel hos samtlige udbydere. Du skal huske at tjekke du opfylder alderskravet. Kan være på 18, 20 eller 23 år.

Baggrunden for at du skal have en vis alder, bunder i at mange unge studerende har en mere skrøbelig privatøkonomi og mindre erhvervserfaring. Det stiller dem dårligere på mange måder. Under uddannelsen har du jo ikke mulighed for et fuldtidsjob. Og så er indgangen på arbejdsmarkedet altid den sværeste, medmindre du har en speciel uddannelse, det er typisk nemmere hvis du har 5-10 års erfaring.

Indkomst

Indkomsten er det fjerde og sidste krav du bør kende til. Der findes udbydere hvor du skal have en årsindtægt på mindst 150.000, 240.000 eller 250.000 kroner. Indkomstkravet varierer en del og du kan ligeledes finde udbydere, som slet ikke har dette krav.

Én af disse er Bank Norwegian, men hvor det så kræves at du har fast arbejde. Det vil i teorien betyde, at alle lønmodtagere kan ansøge hos dem, mens dagpengemodtagere ikke kan. Samme dagpengemodtagere vil så omvendt kunne søge der, hvor årsindtægten kun skal være på 150.000 kr. Sådan er det så forskelligt.

Hos visse udbydere skal du opfylde indkomstkravet. Indkomsten skal altid kunne dokumenteres.

Den billigste løsning?

Ét er hvilke krav du skal kunne opfylde. Noget andet er hvordan du finder frem til det billigste lån på 15000 kr.? Vi har lavet en oversigt med aktuelle forbrugslån, der gør du enkelt kan sammenligne og udvælge dine favoritter.

Se hvor du kan søge forbrugslån på 15000 her.