Internettet har åbnet op for ufatteligt mange muligheder for den almene dansker. På lånemarkedet er det blevet meget nemmere at finde et alternativ til banken.

Hvis du ikke har det bedste forhold til din bankrådgiver, er det en gave, at du kan gå online og finde gode tilbud. Men der kommer både fordele og ulemper ved at låne online.

Fordele

  • Du forpligter dig ikke

Når du leder efter det bedste lån online, vil du hurtigt opdage, at der findes rigtig mange udbydere med gode tilbud. Men det er slet ikke svært at vælge, hvilke udbydere du skal sende ansøgninger til. Du behøver nemlig ikke at vælge. Du bliver på ingen måde forpligtet, selvom du sender bunkevis af ansøgninger afsted.

  • Du kan bruge pengene på lige, hvad du vil

Når du bliver godkendt til et lån online, er der ingen krav om, hvad du skal bruge pengene på. Det er ikke noget, du overhovedet oplyser i din ansøgning, så derfor vil det være helt op til dig, hvad dine penge skal bruge på.

Ulemper

  • Du møder aldrig nogen mennesker

Det kan både ses som en fordel og en ulempe, men for rigtig mange mennesker er det bare betryggende at trykke et andet menneske i hånden, når man laver en aftale. Det giver også en fornemmelse af, at du er kommet frem til den bedste mulighed, når du har snakket og forhandlet med en rådgiver i banken.

  • Det er næsten for nemt

Det kan lyde en smule mærkeligt, men det kan faktisk godt være en ulempe, at det er så nemt at tage et lån online, som det er. For hvis du tager et lån og det går glimrende, bliver du måske overmodig og forpligter dig til et nyt lån, som du ikke har mulighed for at betale, og pludselig kan du stå i gæld til halsen. Derfor skal du altid lægge et budget og vurdere om det er realistisk for dig at betale pengene tilbage.

Et godt supplement til banken

Selvom der også findes ulemper ved at låne penge online, er der så mange fordele, at man bare må nikke anerkendende og endnu engang acceptere, at internettet er den mest geniale opfindelse siden ilden blev opdaget. Man kan i hvert fald slå fast, at de mange onlinelån er et rigtig godt supplement til bankerne.

Det er altid godt med konkurrence inden for et marked, da det vil være med til at presse prisen ned, så du som forbruger kan få den mest favorable pris. Uden lånefirmaerne til at udstikke lavere priser på markedet, ville bankerne nemt kunne holde renterne højere. Derfor skal du være glad for, at der findes et alternativ til bankerne.