Det kan hurtigt blive en snak om, hvor fantastiske de mange lånefirmaers tilbud er, når først fordelene listes. Men der er selvfølgelig også nogle krav, du skal opfylde for at få lov til at låne penge online, selvom de ikke er helt lige så strenge som dem, du ofte møder i bankerne.

Vi ser nærmere på de almindelige krav du skal kunne opfylde for at kunne ansøge. 

De krav du typisk skal opfylde

Der er forskellige krav afhængig af, hvor du søger og hvor mange penge. Men der er alligevel nogle krav, der går igen ved næsten alle udbydere på nettet. Vi har samlet nogle af dem herunder, så du ved, om du overhovedet har mulighed for at låne penge online.

Ingen RKI

Dette krav gør igen ved stort set alle lånefirmaer og banker, og det giver også lidt sig selv. RKI er en database over dårlige betalere, og der er selvfølgelig ingen udlånere, der er interesserede i at låne penge til en person, der ikke kan betale dem tilbage igen.

Dansk statsborgerskab/bopæl

Ved langt de fleste udbydere er det også et krav, at du er dansk statsborger eller bor i Danmark. Det er ofte også fordi, du skal skrive under med Nem-ID, og det har du kun, hvis du bor i Danmark. Det er selvfølgelig også for at sikre, at du ikke lige pludselig vender tilbage til dit hjemland og er umulig at få fat i.

Fast indkomst (ved større lån)

Der vil næsten altid være et tjek af din privatøkonomi, når din rente og resten af betingelserne skal findes. Men det varierer, hvor meget de går op i din opsparing og indkomst. Ved lån af større summer, vil det ofte være et krav, at du har en fast indkomst og kan dokumentere den.

Det kan du bevise med lønsedler og gamle årsopgørelser. Ofte vil størrelsen på din indkomst ikke være det vigtigste, men du skal selvfølgelig have et job og ikke bare gå tur med dine forældres hunde en gang om ugen. Hvis du er på SU, kan det nok bedst betale sig at tage et SU-lån, da det også vil blive anset som en lille indkomst.

Alderskrav (varierer)

Der vil være et alderskrav på alle lån. Men hvor gammel du skal være, vil variere meget fra udbyder til udbyder. Du kan godt finde steder, der tilbyder lån helt ned til 18 år, men du skal op og runde de 23 år for at du kan ansøge om penge alle steder. Der findes også aldersgrænser på 20, 21 og nogle steder endda 25 år.

Tjek vores låneoversigt for at se hvilke alderskrav lånefirmaerne har.