De fleste forbinder penge, lån og renter med bankerne. Her har du dine penge, så det virker som et helt naturligt sted at søge hen, hvis du har brug for flere. Men du kan nemt låne penge uden om banken.

Faktisk har du som forbruger flere alternativer, end du måske er klar over. For nu kan du nemlig både søge forbrugslån og boliglån uden om banken steder – begge via online udbydere. Se mere om de to gode alternativer her.

Forbrugslån – kan søges online

I banken låner de fleste penge til et hus, en bil eller en anden forholdsvis stor investering. Men hos rigtig mange udbydere på nettet, tilbydes der lån til helt almindelige ting, som du skal bruge i hverdagen. Hvad end du har brug for en vaskemaskine, en ny iPhone eller bare et lille tilskud til dagen og vejen, så kan du få penge til det online.

De kaldes populært for forbrugslån, fordi den eneste fællesnævner er, at det er penge du skal bruge til dit forbrug. Det vil sige, at der heller ikke stilles krav til, hvad du skal bruge pengene på fra udlånerens side, som der ofte gøres i bankerne. Her kan du bruge pengene til hvad du vil.

Du kan søge fra 500 til 400.000 kroner online og Lånomaten hjælper dig altid med at finde det bedste lån her og nu.

Boliglån – kan søges via Udenombanken

Hvis du har brug for et boliglån, fordi du skal ud og investere i et hus, en lejlighed eller en anden form for bolig, har pengeinstitutterne tidligere været den eneste mulighed. Men der findes faktisk også udbydere online, der tilbyder boliglån uden om banken. Konceptet har valgt det passende navn Udenombanken.

På Udenombanken.dk låner du penge af andre privatpersoner eller firmaer, der har registreret sig som långivere. Som låntager er processen egentlig forholdsvis simpel. Du udfylder bare formularen og angiver dine ønsker. Du kan søge gratis og uforpligtende om op til 2 millioner kroner.

Processen minder på mange måder om dem der kendes fra de øvrige udbydere på nettet. Så hvis du er blevet afvist af banken, kan vi kun anbefale du prøver at søge boliglån hos dem.

Gode alternativer hvis banken siger nej

Hvis du har et godt forhold til din bank, vil det aldrig skade at høre hvad de kan tilbyde. Faktisk kan du sagtens starte med at ansøge om dit lån i banken. Hvis du derefter bliver afvist, eller deres renter bare er for høje, kan du vende dig mod udbydere som Udenombanken.dk eller andre lånefirmaer på nettet.

Disse firmaer er nemlig et rigtig fint alternativ til bankerne, fordi de efterhånden tilbyder dig fornuftige renter og vilkår. Derudover er det også ofte lettere at blive godkendt ved lånefirmaerne end hos banken. Specielt hvis du ikke skal bruge pengene til en investering, der ifølge banken er sikker.

Så hvis du fx. interesserer dig for motorcykler og har brug for penge til reservedele, skal du måske vende opmærksomheden mod internettets mange lånemuligheder.