Det kan være dyrt at anlægge nyt gulvtæppe, specielt du går efter god kvalitet og/eller skal have lagt det i flere rum ad gangen. Det kan give anledning til at søge et lån til nyt gulvtæppe, hvor du har flere muligheder som forbruger.

Vi gennemgår dine lånemuligheder, så du kan komme i gang med at søge finansiering af gulvtæpper. Gør du dit forarbejde, bør du ende med det bedste lån til dine behov.

 

Finansiering af gulvtæpper

Når du søger finansiering af gulvtæpper, bør du særligt overveje forhandleren og online låneudbyderne. Du kan sagtens spørge banken, der nok vil være billigst, men det kan være svært at blive godkendt hos dem.

Online låneudbyderne besidder en række fordele, da det er en enkel ansøgningsproces, nemt at blive godkendt og så kan du søge op til 400.000 kr. Altså der er noget for ethvert pengebehov. Dertil kommer at det er 100 % uforpligtende, så du kan altid afvise lånetilbuddene hvis de er for dårlige.

Tæppeforhandleren kan være en anden finansieringsmulighed, hvor de typisk vil have en finansieringspartner tilknyttet. Her kan du altså ikke indhente flere tilbud, men blot ét. Du kan med fordel undersøge renteniveauet og hvad du kan blive tilbudt. Mulighederne vil variere fra sted til sted, ligesom det ikke er alle gulvtæppefirmaer, der tilbyder finansiering.

Det ene bør ikke udelukke det andet. Så hvis du ønsker at finde det billigste lån til nyt gulvtæppe, kan du sagtens afsøge begge steder. Du binder dig ikke til noget og vil blot betyde, at du har undersøgt markedet grundigt som forbruger.

Det skal ikke gøres til en videnskab at søge finansiering af gulvtæppe, men ved at bruge lidt tid på forarbejdet, kan du spare mange penge i form af lavere kreditomkostninger.

Hvad koster et nyt gulvtæppe?

Væg til væg-tæpper er lækre, virker støjdæmpende og gør at din dit hjem bliver mindre koldt om fødderne. Men er du i tvivl om, hvor meget et gulvtæppe koster, hvilke fordele og ulemper, tæpper har og hvordan man lægger et gulvtæppe selv, så kan du læse med her i guiden.

Prisen på et gulvtæppe varierer som så meget andet alt efter hvilken kvalitet, farve og hvilket design, du gerne vil købe.

Du kan godt finde et gulvtæppe til en pris fra 100 kroner pr. kvadratmeter, men jo blødere og lækrere et tæppe du ønsker, jo dyrere bliver det. De mere luksuriøse tæpper kan komme helt op over 500 kroner for en kvadratmeter, men har til gengæld nogle gavnlige effekter i forhold til rengøring og vedligeholdelse.

Vi har brugt Garant.dk til at undersøge priserne på tæpper. Det er selvfølgelig en god ide at surfe lidt rundt og finde frem til den forhandler, der kan tilbyde dig lige netop dit drømmetæppe.

Fordele og ulemper ved gulvtæpper

I indledningen fik vi nævnt nogle af de fordele, der er ved gulvtæpper. Men med de fleste ting er der både fordele og ulemper, og det er der selvfølgelig også, når det handler om tæpper. Derfor vil vi her stille lidt fordele og ulemper op for dig, for at hjælpe så meget vi kan med beslutningen: tæppe eller ej?

Fordele ved gulvtæpper:

 • Det er varmt.
 • Giver en hyggelig stemning.
 • Virker støjdæmpende i huset og for eventuelle underboer.
 • Er godt i børnefamilier, hvor børn tit løber rundt og leger, da de ikke slår sig så meget.
 • Ser pænt ud.
 • Det kan støvsuges.

Ulemper ved gulvtæpper:

 • Et tæppe samler støv.
 • Det kan være et dårligt valg, hvis du lider af allergi.
 • Det kan få pletter.
 • Tæppet kan blive slidt og grimt efter lang tids brug.
 • Det er dyrt.
 • Tæpper kan få små rum til at se mindre ud.

Læg gulvtæppet selv og spar penge

Du bør ikke gå på kompromis med kvaliteten for at spare penge, for det betaler sig ikke i længden, men uanset bliver det ikke billigt at købe gulvtæppe. Det er dog muligt at spare en del ved selv at lægge dit nye tæppe. Det er ikke nemt, men det kan sagtens lade sig gøre, og det bliver kun nemmere, af at have set en anden gøre det først.

Så vi har fundet en video til at illustrere, hvordan man lægger et væg til væg-tæppe selv for at hjælpe dig på vej med dit nye projekt.