Privatlån

Der er mange fordele ved at optage privatlån på nettet. Ansøgningsprocessen er helt ligetil og godkendelseschancerne er gode. Tjek mulighederne i vores oversigt og sammenlign bankerne med hinanden. 

Ansøg gratis og uforpligtende

Søg privatlån online

 

Find det billigste privatlån online (2021)

Ligesom på mange andre områder, er internettet det suverænt bedste sted for dig, når du skal finde finansiering. Med sammenligningssider og oversigter er det blevet utroligt nemt at navigere rundt mellem forskellige udbydere af privatlån på nettet.

Men selvom det er blevet utrolig nemt og ligetil, bør du stadigvæk sætte tid af til at gå i dybden med din søgning. Det vil altid kunne betale sig at sætte sig ind i et område, der vil have direkte effekt på din økonomi. Specielt så du kan finde det bedste privatlån i 2021, uanset om det er løsningen med laveste omkostninger eller særlige afdragsvilkår.

Vejen til at finde det billigste privatlån online sker ved at ansøge hos flere udbydere, så du er sikker på at finde markedets laveste ÅOP.

Bemærk at du ikke kan være sikker på at finde den bedste eller billigste långiver online via oversigten, da der kan forekomme billigere udbydere på markedet, alt efter dit udgangspunkt.

Søg flere steder helt uforpligtende

Når du har kigget hele oversigten igennem, vil du nok allerede have et par favoritter. Vi kan kun anbefale dig at du søger hos ALLE disse, da det er gratis og uforpligtende. I sidste ende styrker det dine chancer for godkendelse og for at opnå den billigste løsning.

For det første kan det være du finder en udbyder, der har endnu mere favorable tilbud og vilkår, end det firma du først havde øje på. For det andet kan det godt betale sig at have mere end et lånetilbud at vælge imellem, når du skal tage en beslutning.

Det vil altid være en god idé at sende flere ansøgninger ud. Faktisk jo flere jo bedre. Med mange ansøgninger vil du ende med at få det bedste tilbud. Da alle udbyderne vil sætte renterne på dit lån efter din økonomiske situation, kan du aldrig vide hvem der er billigst på forhånd.

Det er forskelligt hvordan de forskellige udbydere bruger dine informationer til at fastsætte deres renter og månedlige ydelse, derfor kan du ende med at få det bedste tilbud fra et firma, som du i første omgang slet ikke havde tænkt dig at søge hos.

Hold fokus på ÅOP

Bedste privatlån onlineNår vi anbefaler dig at ansøge hos flere udbydere, for at finde det bedste privatlån på markedet, så er det med god grund. Det vil nemlig hjælpe dig med at finde den laveste ÅOP, ud fra din privatøkonomi og den kreditvurdering firmaet har lavet af dig. Når du låner på nettet vil den typisk være mere overordnet, end den som bankerne foretager.

Ikke desto mindre er det kreditvurderingen der er med til at afgøre, hvilken rente og ÅOP du får tilbudt. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og medtager samtlige forpligtelser du vil opleve som kunde. Der findes mange økonomiske begreber og det kan være svært at forstå eller skelne dem fra hinanden. Særligt som almen forbruger, uden den store økonomiske viden.

Man har derfor gjort det lovpligtigt at oplyse om ÅOP, så du som forbruger har én procentsats, der medregner samtlige omkostninger, gebyrer og renter ved lånet. På den led kan du langt nemmere sammenligne og overskue, hvilket firma der reelt er billigst. Ved kun at se på renten, kan du hurtigt komme til forkerte konklusioner. Tilbuddet med den laveste rente, er ikke altid det billigste.

Hvis der er stor forskelle i startomkostningerne eller de løbende gebyrer, kan det være med til at ændre billedet. Vores klare anbefaling er derfor at du holder fokus på ÅOP, når du sammenligner lånetilbud. Det er ligeledes hvad Finansrådet og de danske banker anbefaler.

“Hold fokus på ÅOP når du sammenligner tilbud. I den procentsats kan der ikke “gemme” sig dyre gebyrer eller ekstra omkostninger. Det kan der i renten.”

Værd at vide om privatlån

Din privatøkonomi bliver kigget efter i sømmene, når du ansøger om et lån. Men det gode ved et privatlån online er, at lånefirmaerne ikke er interesserede i, hvad du vil bruge pengene på. De vil derfor kreditvurdere dig langt mere overordnet og mindre kritisk, end de fleste kender fra banken. Dine godkendelseschancer er med andre ord langt større, ligesom det er tilfældet med forbrugslån online.

Hos bankerne vil de helt sikker gerne vide, hvad du har tænkt dig at gøre med de penge, som de stiller til rådighed. Men når du tager et privatlån, kan du gøre lige hvad du vil med pengene, når du først er blevet godkendt, og har skrevet under på kontrakten. Hvis du har en dyr hobby, der gør, at du køber modeljernbaner og modeltog flere gange om året, kan du frit bruge pengene på det. Du kan selvfølgelig også bare bruge pengene på at komme lidt mere i biografen eller ud at spise med din udkårne. Pointen er, at det er helt op til dig.

Husk på at det ønskede lånebeløb altid har en markant indflydelse på den tilbudte rente og på om du overhovedet bliver godkendt. Det gør eksempelvis en stor forskel, om du søger lån på 6.000 eller 20.000 kr. selvom forskellen kan virke lille.

Dokumentation ved ansøgningen

Som nævnt tidligere vil din privatøkonomi blive tjekket, så udbyderne kan vurdere, hvor høj din rente skal være, og hvor lang tid du skal bruge på at betale lånet tilbage. Herunder kan du se nogle af de ting, som du med sikkerhed skal sende med, når du ansøger om et privatlån.

  • Lønsedler

Din indkomst er en af de ting, som lånefirmaerne går mest op i, når de skal fastsætte betingelserne for dit lån. Derfor er du nødt til at vedhæfte dine lønsedler, når du ansøger. Det vil give dem, der gennemgår ansøgningerne, et hurtigt overblik over dine seneste job.

  • Årsopgørelse

For at se, om du har andre indtægter, bør du også vedlægge dine årsopgørelser fra de seneste år. Det vil give et godt overblik, og du kan bevise, at du har en konsistent økonomi uden de store udsving.

  • CPR nummer/persondokumentation

Sidst, men ikke mindst skal du selvfølgelig bekræfte din identitet. Det er udelukkende af hensyn til dig, at dit CPR-nummer skal oplyses, så ingen andre vil kunne tage lån i dit navn uden at identificere sig først. Og så anvender udbyderne det til at sikre, du ikke står i RKI registret.

Fordele ved privatlån online

Der er mange fordele ved at søge privatlån online, der gør det til et brugbart og godt alternativ til banken. Vi vil se nærmere på en række af de elementer der taler for, at du bør ansøge på nettet og have det i baghovedet som alternativ til banken.

Nemt og ligetil

Den vigtigste styrke for mange danskere er, at det er nemt og ligetil. Du kan ansøge når det passer ind i din hverdag, uanset om det er mandag morgen kl. 7.00 eller fredag aften kl. 22.00. Tidspunktet gør ingen forskel og på den led kan du nemt få det indpasset i hverdagen. Samtidig er det meget ligetil at gennemføre selve ansøgningen. De fleste danskere ved allerede hvilket pengebehov de har og så gælder det faktisk blot om at vælge en passende løbetid. En løbetid hvor den månedlige ydelse er på et fornuftigt niveau.

Som vi nævner højere oppe, kan det være påkrævet at medsende lønsedler og årsopgørelse, men skulle du søge i banken ville et budget ligeledes være påkrævet. Så selv på det punkt, er det nemmere og mere ligetil at gennemføre ansøgningen på nettet.

Mindre besvær og hurtigere behandlingstid

De fleste gider ikke søge privatlån i banken af to årsager. Enten fordi man har en vished om at de sikkert vil afvise en, som så mange gange før. Bankerne har virkelig strammet deres krav til kunderne og det er bestemt ikke blevet nemmere at blive godkendt. Specielt ikke hvis formålet er forskellige former for forbrug. Den anden årsag er udsigten til en masse besvær. Dels skal der findes en masse dokumenter frem og laves budget, dels skal der aftales et møde med bankrådgiveren. Og først derefter kan man være heldig at blive godkendt.

Online har de fjernet besværet og giver dig en langt hurtigere behandlingstid. Du kan se udbydernes forventede svartider i vores oversigt, men den svinger typisk fra 1 time til 1 hverdag. Du får næsten altid svar samme dag som du ansøger. Det giver en hurtig afklaring af mulighederne, som mange danskere værdsætter. Får du tilsendt et tilbud kan det underskrives på 2 minutter med NemID og så er låneaftalen oprettet. Der går hverken flere dage eller uger, før du ser pengene på din konto – det kan der desværre gøre i banken.

Banken ikke altid billigst – ikke mere!

Der har historisk set være et syn på banken, som det ultimativt billigste sted at låne penge, men sådan forholder det sig ikke længere. Efter nye online banker er kommet på markedet, har det været med til at give et attraktivt renteniveau. Det betyder at du kan søge privatlån med renter der starter fra omkring 5 procent hos de billigste. Der er bestemt ikke garanti for at banken kan tilbyde dig det samme.

Så selv hvis du normalt sværger til banken eller foretrækker at låne der, bør du bestemt også undersøge mulighederne på nettet. Om ikke andet for at få vished om, at banken fortsat er den billigste løsning for dig. Du må ikke blindt tro banken altid er billigst, for den virkelighed er fortid.

Hurtigt overblik over renter og udbydere

Sidst er det værd at nævne muligheden for hurtigt at få overblik over renter og udbydere på markedet. Samme mulighed har du ikke i bankerne, da du ikke bare kan søge om privatlån i en konkurrerende bank uden det kræver tid og lidt besvær. Det er en tidskrævende proces. På nettet kan du hurtigt se hvem der kan hjælpe dig, hvad deres renter og vilkår er, hvorefter du kan ansøge hos dem du foretrækker. Denne fleksibilitet er fantastisk at have som forbruger og gøre det nemmere at finde den billigste løsning.

Vi ser online markedet som et sundt supplement til landets banker, der er med til at udvide valgmulighederne for dig som forbruger.