Vil du gerne forbedre din kreditværdighed? Det kan være du er træt af at blive afvist af banken, eller bare ønsker at få tilbudt lavere renter. Der er mange fordele ved at være kreditværdig og have en sund økonomi.

Laanomaten.dk har derfor set på hvordan du forbedrer din kreditværdighed og det er faktisk ikke sværere end som så. Du får 4 tips, hvor nogle er nemmere at følge end andre. Læs med her.

 

4 tips til bedre kreditværdighed

Kreditværdig og kreditvurdering er to begreber der dækker over det samme område. Långiveren vil bruge kreditvurderingen til at evaluere om du er værdig til at låne penge. Det hele handler om risiko og jo sundere din økonomi ser ud, desto lavere risiko vil udbyderen typisk løbe. Det er dette som resulterer i lavere renter og større sandsynlighed for at blive godkendt.

Vi har set på 4 forskellige aspekter du kan fokusere på, for at opnå en bedre kreditværdighed.

1. Øg din indtjening 

Det første du kan gøre, er at øge din indtjening, omend det er nemmere sagt end gjort. Men hvis du er på kontanthjælp eller dagpenge, kunne det være at finde et arbejde. Er du studerende kunne det være at finde et studiejob. Det kan ligeledes være du har et deltidsjob, der kan veksles til en fuldtidsjob. Der er mange muligheder, men din indtægt har en markant indflydelse for dine muligheder.

2. Styrk din privatøkonomi

I forlængelse af punkt 1, kan du arbejde på at styrke din privatøkonomi og det er noget, som er langt nemmere at gå til. Der findes nemlig en lang række ting du kan gøre, for at spare penge og få en bedre økonomi. I sidste ende bør du kunne øge dit rådighedsbeløb og det vil medføre en forbedret kreditværdighed.

– Du kan sælge brugte ting på DBA og på den måde få ekstra lommepenge.

– Du kan tjekke dine abonnementer igennem og stoppe dem, du ikke bruger særlig meget.

– Du kan lave et pristjek og undersøge om du kan sænke dine månedlige udgifter.

– Du kan lægge en madplan og købe ind på tilbud.

Specielt sidstnævnte punkt er ikke at undervurdere. De fleste bruger mange penge i landets supermarkeder, men hvis du har en madplan, minimerer du antal impulskøb. Noget der kan spare dig en del penge, uden større besvær. Det drejer sig bare om at komme ind i en bedre vane.

3. Få afbetalt eksisterende gæld

Det tredje tip er at du kan få afbetalt din eksisterende gæld. Långiverne vil altid foretrække at du har lidt gæld, frem for en stor formue og en masse gæld. Skulle du havne i økonomiske vanskeligheder, vil der jo være flere kreditorer, som kan gøre krav på din formue. Mindre gæld vil derfor gøre udbyderne mere “trygge” ved at låne dig penge og dermed styrke din kreditværdighed.

4. Betal dine regninger til tiden

Sidst bør du fokusere på at få betalt dine regninger til tiden. Det kan virke som en ubetydelig detalje, men hvis du ofte overskrider betalingsfristen, sender det et skidt signal. Så medmindre det skyldes økonomiske problemer og ikke forglemmelser eller dovenskab, bør du helt sikkert undgå det. Og skyldes det økonomiske vanskeligheder, bør du være ekstra opmærksom på vores første 2 tips.

 

Vi håber du har fået et bedre indblik i hvad du selv kan gøre, for at forbedre din kreditværdighed. Det er mere ligetil end de fleste tror, omend det kan kræve at du sluger et par kameler og er villig til at ændre vaner.