Er du træt af havregryn til morgenmad og pasta med ketchup til aften? De fleste kender at være presset økonomisk. Måske har sommeren være lidt hård ved pengepungen, fordi der blev hældt lidt for mange øl ned på en strandbar i Spanien.

Men du behøver ikke leve så ringe, selvom du er tæt på minus med halvdelen af måneden tilbage. Få gode tips til hvad du kan gøre.

Sælg brugte ting

Først og fremmest kan du overveje at sælge brugte ting, du ikke længere behøver. Det kan du nemt gøre via DBA og det kan gøre, du får de 2.000 – 4.000 kr. ekstra mellem hænderne som du mangler.

Har du to biler, bør du ligeledes overveje om din privatøkonomi kan bære den ekstra månedlige belastning. I det tilfælde, bør du gå i seriøse overvejelser omkring, at sælge den ene af bilerne.

Optag et mindre lån

Alternativet til at sælge brugt og få penge ind på kontoen relativ hurtigt, er at optage et lån online. Et lån behøver ikke at forfølge dig i flere år, efter du havde brug for pengene. Hos flere lånefirmaer kan du søge mellem 1.000 – 10.000 kr. alt efter dine behov.

De korteste løbetider starter fra 1 måned, hvor pengene i givet fald skal være tilbagebetalt. Det kan være du får løn sidst på måneden, der giver økonomisk overskud igen. Se hvor du kan låne penge i 1 måned her.

Kan du låne lidt hos familien?

Hvis 3000-5000 kroner ikke helt er nok til at få dig ovenpå igen, kan du også prøve et alternativ til både banken og lånefirmaerne. Du kan prøve at høre din familie ad, om nogen har kapital nok til at hjælpe dig med at komme oven på.

Rigtig mange mennesker har en rig onkel, et par forældre, der har penge nok til at undvære et par tusinde, eller en søster der altid vil hjælpe. Det er dog meget vigtigt, at du er sikker på, at den du spørger rent faktisk har råd til at hjælpe dig. For ellers kommer de i lidt af et dilemma, fordi de højst sandsynligt ikke har lyst til at sige nej til dig.

Det kan også være en rigtig god idé at skrive nogle aftaler ned, hvis du låner af et familiemedlem. På den måde er alle parter med på, hvordan det hele kommer til at foregå, og det er nemmere at undgå misforståelser undervejs.

Få et indblik i hvordan der laves et rentefrit familielån på Familieadvokaten.dk. Der skal nemlig laves et gældsbrev mv. for at det gøres korrekt.