Det kan være tillokkende at søge lån selvom man står i RKI, for du har sikkert en presset privatøkonomi. Problemet er bare at yderligere gæld kun vil forværre din økonomiske situation og så tager långiverne ikke imod dårlige betalere – hverken online eller i banken.

Lån trods RKI er derfor en umulighed og har været det længe. Du kan som udgangspunkt sagtens ansøge hos udbyderne online og gennemføre ansøgningsprocessen. Men du skal tjekke af, at du ikke står i RKI og udbyderne kredittjekker dig uanset hvad.

Kan jeg låne penge trods RKI?

Det korte svar er NEJ. Lån trods RKI er ikke muligt og det er heller ikke den rigtige løsning for dig. Du bør derimod fokusere på at få privatøkonomisk rådgivning og hjælp til at komme ovenvande. Her kan et samlelån faktisk være en løsning, da det fjerner dine dyre kviklån og samler det i én samlet løsning.

Det er en mulighed du har hos bl.a. Santander Consumer Bank og Bank Norwegian. Men for at de kan hjælpe dig med at opnå en markant lavere rente samlet set, skal du fortsat ud af RKI registreret.

Hvorfor er det ikke en god idé at låne til at betale regninger?

Undrer du dig over, hvorfor et nyt forbrugslån er en dårlig løsning, selvom det går til “gode” formål som regninger og husleje. Så skyldes det at du blot skubber det alarmerende problem fra dig. Det er som at tisse i bukserne. Det hjælper dig kun på kort sigt.

Efterfølgende har du en endnu større gæld, du kan være i en gældsspiral, hvor det grundlæggende problem er, at du ikke har styr på finanserne. Du bruger mere end du tjener.

Alt i alt er det en dårlig løsning at lave lån trods RKI, også selvom det skulle lykkedes dig at finde en udbyder som accepterer dårlige betalere.

Er jeg registreret i RKI?

Sidder du og læser denne artikel, med en tvivl om hvor vidt du står i RKI-registeret? Så kan du nemt tjekke det her, hvor du blot skal logge på med din NemID.

De fleste danskere vil være informeret om det på den ene eller anden måde, men det kan aldrig skade at tjekke efter. Er du angivet, bør dit første fokus være at komme ud igen og der findes kun én vej. Du skal have lavet en aftale med dine kreditorer og betalt dem det du skylder.

Gode råd til at komme ud af registeret

Gode råd er dyre, specielt hvis du er havnet i et økonomisk stormvejr. På Laanomaten.dk får du vores bedste anbefalinger helt gratis. Vi har her samlet en række råd, du bør tage til dig, når du skal ud af registreret.

1. Kom i dialog med kreditorerne

Det første du bør gøre er faktisk at komme i dialog med alle dine kreditorer. Det kan være alt fra 1 til 5 forskellige. Det vil variere, men få snakket med dem om dine økonomiske vanskeligheder. Alle firmaer vil foretrække at være i dialog med kunden, frem for at blive ignoreret.

Det værste du kan gøre er derfor at ignorere breve og lade dem forblive uåbnet. Se problemet i øjnene og snak med kreditorerne.

2. Forhandl en løsning med dem

Din situation har meget at sige, men hvis du skylder ekstra mange penge, kan du være heldig at forhandle en løsning på plads med dem. Det kan være du kan få skåret lidt af gælden fra – for at holde det realistisk – eller få en god betalingstid. Hvad der nu kan være brug for. De fleste vil være til at tale med.

3. Betal løbende indtil du kan komme ud

Du har nu skabt dig selv et godt udgangspunkt for at komme ovenvande. Når du har betalt det du skylder, vil du være klar til at komme ud af RKI og med muligheden for igen at låne penge til bryllup, ny computer eller hvad du ellers drømmer om.

Vi slutter af med en god video fra 360 Gæld om hvad RKI er for en størrelse og hvordan du bliver slettet derfra: